ŽOK Velika Kladuša domaćin pripremnih utakmica za novu sezonu 2021/2022

.

 

U sklopu priprema za novu takmičarsku sezonu jučer je ŽOK Velika Kladuša ugostio ekipe ŽOK Bužim iz Bužima i OK Smeč iz Novog Grada.

Igrajući zajedno prijateljske utakmice i treneri i odbojkašice mogu pokazati spremnost za novu sezonu. Tri odbojkaška kluba odmjerit će snage u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj kategoriji igrajući niz prijateljskih utakmica.

Poštivajući epidemiološke mjere malobrojna publika ima razloga za zadovoljstvo jer su igračice svih klubova priuštile mnogo zanimljivih detalja.

Početkom mjeseca oktobra počinje Kantonalna liga za odbojkašice u kojoj će se takmičiti 7 klubova narednih osam mjeseci. ŽOK Velika Kladuša postoji već 17 godina, a ono čime se posebno mogu pohvaliti je činjenica da su jedini klub na području Kantona koji se takmiči u svim kategorijama.

Trenutno ŽOK Velika Kladuša broji 50 članica koje spadaju u takmičarsku kategoriju, a uskoro će ovaj Klub otvoriti svoja vrata za upis novih članica. Naime, ovog ponedjeljka (20.septembra) u sportskoj sali srednjih škola vršit će se upis novih članica za 2009., 2010.,2011.,2012., godište.

ŽOK-u Velika Kladuša u narednom periodu želimo puno sreće na takmičenjima koja slijede.