Zrinjski na "najtežem gostovanju" traži prekid crne serije, Sarajevo dočekuje Igman

nogomet
U terminu od 17 sati danas se igraju dva duela 16. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a svakako da veliku pažnju privlači duel na Pecari gdje će nogometaši Širokog Brijega u hercegovačkom derbiju dočekati prvoplasirani Zrinjski.

 

Plemići su nakon 15 odigranih utakmica prvi na tabeli naše lige sa 32 osvojena boda, četiri više od Širokog Brijega, a u današnjem susretu pokušat će povećati prednost u odnosu na tim s Pecare i tako dodatno učvrstiti lidersku poziciju.

U prvom duelu ovih ekipa u ovoj sezoni, a koji je prije 25 dana odigran na stadionu Pod Bijelim brijegom, Zrinjski je s dva pogotka Bilbije i jednim Tičinovića slavio rezultatom 3:0, a zanimljivo, Plemići na stadionu Pecara ne znaju za pobjedu još od 2016. godine kada su slavili rezultatom 4:3.

Od tada, pet susreta je završilo u korist Širokog Brijega, a odigrano je isto toliko mečeva bez pobjednika.

U istom terminu na stadionu Bilino Polje u Zenici nogometaši Sarajeva će dočekati Igman iz Konjica.

Bordo tim je u prošlom kolu ostvario izuzetno važnu pobjedu protiv Posušja u gostima rezultatom 1:0, što je ujedno bio i debi na klupi za novog trenera Emira Obuću, a danas će pokušati doći do novog trijumfa koji bi im sigurno dao krila pred sami finiš prve polusezone.

S druge strane, Igman je također u jako dobrom momentumu. U prošlom kolu su remizirali s Borcem rezultatom 0:0, a prije toga su bili bolji u gostima od Tuzla Cityja rezultatom 3:2.

Sarajevo je trenutno na šestoj poziciji sa 22 osvojena boda, dok je Igman prvi iznad zone ispadanja, tačnije na 10. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Raspored, satnica i TV prijenos:

Široki Brijeg - Zrinjski (17 sati, Arena Sport)

Sarajevo - Igman (17 sati, MY TV)