Zrinjski razbio Krupu i pokazao da će ponovo biti kandidat za titulu

.
HŠK Zrinjski je danas u meču 9. kola Premijer lige gostovao kod Krupe i slavio uvjerljivo s 3:0.

 

Mostarci su imali iza sebe težak meč na Kipru gdje su nesretno na penale ispali od favorizovanog APOEL-a, a čini se da je to bio pravi pokazatelj Plemićima da zaista mogu puno i u ovoj sezoni.

 

Puni samopouzdanja doputovali su u Krupu i razbili domaćina već za 20 minuta igre, kada je bilo 2:0 na semaforu, a do kraja su dali još jedan pogodak.

 

Počelo je šansom Zlomislića, a u osmoj minuti tresao se okvir gostujućeg gola jer je Nikolić s 20-ak metara uzdrmao prečku gola Brkića. Samo četiri minute kasnije Zlomislić pogađa za 1:0. Četiri minute kasnije već je bilo 2:0.

 

Todorović je ubacio u šesnaesterac, loptu primio Bilbija, naštimao se i potpuno neometan pogodio. Nakon toga Mandić na drugoj strani šutira pored gola Brkića. Veliki hendikep za Krupu bio je direktan crveni karotn za Nikolića zbog prigovora.

 

Moglo je do 3:0 već u 28. minuti, ali Palić je izblokirao. Filipović u 37. minuti šutira iskosa preko gola Krupe. Ostalo je 2:0 do kraja prvog dijela.

 

U nastavku Zrinjski očekivano bolji, opasniji, da bi sve bilo gotovo u 66. minuti kada Dinko Trebotić glavom pogađa na ubačaj Filipovića. Kolak je imao sjajnu odbranu petnaestak minuta prije kraja nakon šuta rezerivste Enina.

 

Mogla je i Krupa s igračem manje do utješnog pogotka do kraja meča, ali Golubović ne koristi izuzetnu priliku, pa ostaje 3:0.

 

Zrinjski ostaje u Banjaluci do srijede kada će odigrati meč Kupa protiv Tekstilca, a za vikend još jedan premijerligaški izazov prije odlaska na reprezentativnu pauzu. I to kakav izazov, jer u Mostar dolazi aktuelni bh. prvak i lider FK Sarajevo.