Žrtva navodnog silovanja iznijela detalje: Hakimi je dodirivao unatoč njenom odbijanju

Hakimi
Hakimi je po nju poslao Uber, kako bi je doveo u njegov dom u kojem je tada bio sam.

 

Ured francuskog tužioca i formalno je optužio marokanskog reprezentativca Ašrafa (Achraf) Hakimija za silovanje. Desni bek Pariz Sen-Žermena (PSG) i dalje je na slobodi, ali pod policijskim nadzorom, te ne smije stupiti u kontakt s navodnom žrtvom.

Francuski mediji objavili su kako je 24-godišnja žrtva silovanja pred sucem istrage svjedočila u nedjelju, 26. februara. Prema njenim riječima, u kontaktu je s Hakimijem bila putem poruka na Instagramu od 16. januara ove godine, no nisu se vidjeli sve do 25. februara.

Tada je Hakimi po nju poslao Uber, kako bi je doveo u njegov dom u kojem je tada bio sam, s obzirom na to da je njegova supruga Hiba Abouk, s kojom ima dva sina, tada bila s porodicom na odmoru u Dubaiju. I tu su stvari izmakle kontroli.

Kako tvrdi žrtva navodnog silovanja, Hakimi ju je ljubio u usta, podigao joj odjeću i ljubio joj grudi unatoč njenom odbijanju. Također je navela kako joj je fudbaler dodirivao i vaginu, unatoč njenom protivljenju. U pokušaju da okonča mučnu scenu, djevojka je čak udarila Hakimija.

Igračev advokat tvrdi kako su optužbe lažne te da njegov klijent normalno trenira s PSG-om, a njegovo okruženje navodno je na njegovoj strani. Hakimijev brak, jasno, prolazi kroz veliku krizu. Njegova supruga nije se oglašavala, ali je izbrisala neke od zajedničkih fotografija s profila na društvenim mrežama.