Žrtva nepravde i fudbalski meraklija: Kući dolazio u šest ujutro, a navečer dominirao u Ligi prvaka

.
Kazao je da je mogao biti bolji od Messija i Ronalda

 

Već uveliko je aktuelna priča ko zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu u 2021. godini. Pobjednik će biti samo jedan, a gubitnika više.

Lionel Messi, Karim Benzema, Robert Lewandowski, Jorginho i Cristiano Ronaldo slove za glavne favoriti, a prestižna nagrada će biti dodijeljena u novembru.

Sigurno će biti i nezadovoljnih konačnom pobjedom koji će smatrati da im je nanesena nepravda kao što je to bio slučaj 2010. godine sa Wesleyom Snejiderom.

Snedijer je te godine igrao fudbal života. Osvojio je s Interom trostruku krunu uključujući Ligu prvaka, dok je Nizozemsko odveo do finala Svjetskog prvenstva, a na kraju nije završio ni u Top 3. Ispred njega su bili Messi, Andreas Iniesta i Xavi.

Sjajni nizozemski veznjak je bio žrtva velike sportske nepravde, ali i istinski fudbalski meraklija koji je na fudbal prije svega gledao kao igru.

"Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali jednostavno nisam to osjećao. Uživao sam životu, možda sam pio čašu fina tokom večere", rekao je Snejider jedne prilike.

"Leo i Cristiano su različiti, oni su se dosta žrtvovali i to je meni uredu. Međutim, moja karijera je svakako bila nevjerovatna", kazao je Nizozemac.

 

 

Da je volio da uživa u životu potvrđuje i njegova nedavna izjava. U Milanu bi sa ženom bio na zabavama do šest ujutro, a navečer bi zabijao u Ligi prvaka.

"Jednom smo žena i ja otišli na zabavi koju je organizvao Armani. Tu su bili Goerge Clooney i Megan Fox. Kući smo se vratili u šest ujutro i navečer sam u Ligi prvaka protiv Werdera upisao asistenciju i postigao gol."

"Nakon što sam to uradio jednom, nisam imao straha da uradim ponovo", kazao je Snejider koji je osim za Inter od evropskih velikana još igrao za Ajax i Real. U Evropi je nastupao i za Galatasaray.

Snejider se od fudbala oprostio 2019. godine, a nekoliko mjeseci kasnije naglo se udebljao te doslovno šokirao mnoge ljubitelje "bubamare".

Prošlog ljeta spominjao se njegov povratak fudbalu, u voljeni Utrecht, ali se to na kraju nije desilo.

Inače, Snedijer se u proteklom periodu razveo i od glumice i modela Yolanthe Cabau za koju je rekao da joj odlično ide u posljednje vrijeme.

"Yolanthe se odlično brine za sebe. Nikada mi nije tražila ni eura. Ima velika planove za našu kćerku Xaxu", rekao je Nizozemac.