Zvanično: Napoli otpustio Ancelottija

Italijanski vicešampion Napoli odlučio je da raskine saradnju sa trenerom Karlom Ancelottijem, zvanično je potvrdio klub iz Kampanije.

Posljednji meč koji je Ancelotti proveo na klupi Napolija bila je pobjeda u Ligi šampiona proiv Genka sa 4:0 u utorak uveče. Tim trijumfom Napoli je prošao u nokaut fazu Lige šampiona.

Klub Napoli je riješio da raskine saradnju sa glavnim trenerom Carlom Ancelottijem. Odnosi prijateljstva, divljenja i uzajamnog poštovanja između predsjednika Aurelija de Laurentisa i trenera Carla Ancelottija ostaju netaknuti“, stoji u saopštenju kluba koje je objavljeno na društvenim medijima.

Ancelotti ima 60 godina, a prije nego što je 2018. stigao na klupu tima sa stadiona San Paolo vodio je sa velikim uspjehom Ređinu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, Pariz Sen Žermen, Real Madrid i Bajern Minhen. Bio je prvak Italije, Nemačke, Engleske i Francuske, a osvojio je tri Lige šampiona.

Napoli je u prethodnoj sezoni završio na drugom mjestu u Seriji A sa 11 bodova manje od Juventusa i 10 više od trećeplasirane ekipe.