Zvezdin trener nakon poraza od Cityja: Nismo mi na ovo navikli, zanima me samo Partizan

trener
Manchester City je krenuo u odbranu evropskog naslova pobjedom 3:1 protiv Crvene zvezde koja je na Etihadu na poluvremenu čak vodila rezultatom 1:0, a trener srbijanskog prvaka Barak Bakhar bio je ponosan na svoju ekipu.

 

"Nikada ne volim izgubiti. Odlična su ekipa, imaju izuzetne igrače. Međutim, rano smo primili gol u nastavku i nakon toga je bilo teško držati ritam jer u našoj ligu nikad ne igramo u ovakvom tempu. Možemo se pogledati u ogledalo i reći: 'Pokušali smo igrati'. Ponosan sam na ekipu. Siguran sam da ćemo ovu energiju prenijeti na iduću utakmicu", rekao je Bakhar u izjavi za RTS.

Zvezda će u 2. kolu Lige prvaka početkom oktobra dočekati švicarski Young Boys, ali izraelski trener nije želio pričati o tom susretu već o onome što ga čeka kod kuće.

"Radije bih pričao o Partizanu, a ne o Young Boysima. Izgubili smo dvije utakmice u domaćoj ligi i to je previše. O Švicarcima ćemo pričati tek nakon derbija s Partizanom. Taj duel nam je sad najvažniji", dodao je.

Nakon utakmice je bio u razgovoru s menadžerom Cityja Pepom Guardiolom, a novinarima je otkrio o čemu su pričali.

"Nije tajna. Prije utakmice sam mu rekao da sam čuo da ima dobar restoran u Manchesteru. Kad je utakmica završila rekao mi je da želi piti sa mnom vino u Beogradu. Rekao sam mu da volim igrati presing protiv svih, ali da je to protiv njegove ekipe nemoguće", istakao je Bakhar.

Podsjetimo, Zvezda je vodila na poluvremenu golom Osmana Bukarija u sudijskoj nadoknadi, ali je City u nastavku nastavio sa svojom dominacijom okrenuvši rezultat s tri gola.

Foto: EPA-EFE