Zvijezda Juventusa odbila se vakcinisati protiv koronavirusa

Zvijezda Juventusa
Ovaj 21-godišnji nizozemski stoper bio je pozitivan na koronavirus u januaru, zbog čega je i propustio dvije utakmice Serije A

Defanzivac Juventusa De Liht (Matthijs De Ligt) otkrio je da se odbio vakcinisati protiv koronavirusa. Ovaj 21-godišnji nizozemski stoper bio je pozitivan na koronavirus u januaru, zbog čega je i propustio dvije utakmice Serije A. U intervjuu za nizozemski ESPN De Ligt je objasnio zašto je donio odluku da se ne vakciniše.

- Nisam se vakcinisao, to nije obvezno. Mislim da svatko treba odgovarati za sebe i svoje tijelo, a rizik od zaraze uvijek postoji. Pokušavam biti u kontaktu sa što manje ljudi izvan kruga nizozemske reprezentacije, rekao je De Liht, koji je navodno jedan od ukupno šestorice igrača Nizozemske koji su se odbili vakcinisati uoči Eura.

- Posljednjih dana bilo je moguće vakcinisati se ako to želimo. Mislim da šestorica igrača to nisu željeli. Ja sam rekao da hoću, ali na kraju svaka osoba odgovara za sebe i njihove se odluke moraju poštivati, rekao je nizozemski selektor Frank de Bur (Boer).

De Liht nije jedini nizozemski igrač koji je otvoreno govorio protiv vakcinisanja. Ranije je to učinio napadač Volfsburga Vaut Veghorst (Wout Weghorst).