Zvijezda od 85 miliona eura izaziva probleme: "Neki saigrači ga ne obožavaju"

sport
Džejdon Sančo je ušao u rat riječi s trenerom nakon što je izostavljen sa spiska za utakmicu protiv Arsenala.

 

Krilni napadač Mančester junajteda Džejdon Sančo (Jadon Sancho) nije bio prisutan čak ni na klupi u porazu svoje ekipe od Arsenala (1:3), a trener Erik Ten Hag je izjavio da ga je izostavio jer nije dobro trenirao.

Nakon te izjave, Sančo se oglasio na Twitteru.

- Molim vas, ne vjerujte svemu što pročitate. Neću dopustiti ljudima da govore stvari koje su potpuno neistinite. Ove sedmice sam vrlo dobro radio na treninzima, a vjerujem da postoje i drugi razlozi za ovakvu odluku trenera, u koje ne želim ulaziti. Dugo sam bio žrtveni jarac, što nije pošteno!

Sve što želim je igrati fudbal s osmijehom na licu i pomagati svojoj ekipi. Poštujem sve odluke koje donosi stručni štab, igram sa sjajnim igračima i zahvalan sam na tome, a također i znam da je svaka sedmica novi izazov. Nastavit ću se boriti za ovaj grb, bez obzira na sve! – napisao je Sančo na Twitteru.

Novinar ESPN-a Mark Ogden je bio gost u radijskoj emisiji BBC-a i komentarisao je situaciju u Junajtedovoj svlačionici.

- Nije svaki igrač popularan u svlačionici, koja ne mora nužno biti mjesto puno veselja. Rečeno mi je da neki igrači ne obožavaju Sanča. Smatraju li da njegova predanost i kvaliteta nastupa nisu na razini, to će biti problem - rekao je Ogden.

Sančo je prije dvije godine plaćen 85 miliona eura i peti je najskuplji igrač u historiji kluba. On je od dolaska zabilježio 82 nastupa, upisavši 12 golova i šest asistencija.

Ugovor mu vrijedi do 2026. godine, s opcijom produženja na još jednu sezonu. Specijalizovani sajt „Transfermarkt“ ga je procijenio na 45 miliona eura, dok je u martu 2020. ta brojka iznosila 130 miliona eura. 

 

VIDEO