Zvijezda večeri na Koševu je bio mladi navijač Sarajeva

.
U subotu navečer Sarajevo je na Koševu u sjajnoj atmosferi slavilo protiv Zvijezde 09 sa 2:0, pa je bordo tim nastavio da juri vodeći Borac, sa željom da na kraju prvi prođe kroz premijerligaški cilj.

 

Sarajevo od dolaska Simona Rožmana izgleda sjajno, veže pobjedu za pobjedom, a jedini poraz upisan je na Pecari od Širokog Brijega.

Na Koševu su prošlih sezona često znali da uslovno rečeno autsajder i manji timovi prave senzacije i odnose bodove, no to u posljednje vrijeme nije bio slučaj. Bordo tim je odigrao sjajan meč, zasluženo trijumfovao sa 2:0 i u najboljoj atmosferi dočekuje veliki sarajevski derbi koji se igra narednog vikenda.

Strijelci za tim s Koševa bili su Renan Oliveira u 23. minuti, te Slaviša Radović 21 minutu kasnije. Druga je ovo vezana pobjeda za Sarajevo nakon poraza na Pecari, te su navijači sigurno zadovoljni, a ono pravo tek slijedi narednog vikenda kada se na istom stadionu igra vječiti derbi protiv Željezničara, uoči kojeg je krenulo uobičajeno navijačko prepucavanje. 

Inače, tokom utakmice je zabilježena i jedna simpatična scena, ali nije prikazana u TV prenosu. Jedan mladi navijač Sarajeva napustio je sjevernu tribinu i krenuo da uđe na teren, ali je zaštitar osujetio njegovu namjeru, pa ga je ubrzo dohvatio, te vratio u kop.

I dok ga je nosio u naručju, jako mladi navijač je bio bez majice i sa šalom oko vrata, a sve vrijeme je nastavio da navija, čime je pokazao da se ljubav prema klubu formira od najmlađih dana.

Već sada je jasno da će izrasti u osobu koja život ne može da zamisli bez Sarajeva. Na terenu na kraju nije završio, ali vratio se u kop, tamo gdje će sasvim sigurno provesti ostatak života i veliki broj vikenda koji ga čekaju.

Već sada je jasno da će izrasti u osobu koja život ne može da zamisli bez Sarajeva. Na terenu na kraju nije završio, ali vratio se u kop, tamo gdje će sasvim sigurno provesti ostatak života i veliki broj vikenda koji ga čekaju.

Za kraj dodajmo da nakon sinoćnje utakmice Sarajevo je drugo na tabeli sa 16 bodova koliko ima i Široki Brijeg uz meč manje, dok je Borac prvi uz meč manje i dva boda više. Zvijezda 09 je na začelju s tri boda.

Bordo tim će sada imati jedan period za odmor, a onda slijedi utakmica sezone i okršaj sa gradskim rivalom. Objektivno govoreći, Sarajevo u puno boljoj formi od komšija s Grbavice, ali u okršajima vječitih rivala to nikada nije bilo presudno.