Zvijezdama FIFA spremila teške kazne: Klubovi strahuju zbog svega što se sprema

.
Žestoke kazne se spremaju

 

Reprezentativci Urugvaja Edinson Cavani, Jose Maria Gimenez, Diego Godin i Fernando Muslera suočavaju se s ogromnom kaznom od strane Svjetske fudbalske federacije (FIFA) zbog napada na službena lica nakon utakmice s Ganom na Mundijalu u Kataru.

Fudbalska reprezentacija Urugvaja je nakon velike drame ispala sa Svjetskog prvenstva u Kataru u grupnoj fazi takmičenja.

Urugvajcima nije pomogla pobjeda nad Ganom od 2:0 jer je Južna Koreja savladala Portugal s 2:1 i zbog bolje gol razlike je prošla u nokaut fazu.

 

 

Ovoj reprezentaciji nedostajao je jedan gol za prolaz dalje. Nisu ga uspjeli postići i kao krivca za to su vidjeli sudije ovog meča.

Igrači Urugvaja su nakon posljednjeg zvižduka krenuli prema sudiji Danielu Siebertu i njegovim pomoćnicima. Željeli su određena objašnjenja i bili su veoma žestoki u pristupu.

Siebert je zbog žestokih uvreda po završetku meča pokazao žute kartone Edinsonu Cavaniju i Joseu Gimenezu (udario FIFA zvaničnika), a potom je Diego Godin pokušao uhvatiti sudiju za ruku.

U svemu je učestvovao i golman Fernando Muslera koji je kao i Godin pokušao da se fizički obračuna sa sudijama i osboljem iz FIFA, a ove scene bi ih na kraju mogle skupo koštati.

FIFA je pokrenula proces protiv ovih urugvajskih fudbalera i kako tvrdi El Pais, vrlo je moguće da će dobiti ogromne suspenzije.

Tužioci ispred krovne kuće svjetskog fudbala za sve fudbalere traže kaznu od 10 do 15 utakmica suspenzije. Saslušanje je zakazano za 9. januar i kazne bi odmah nakon toga trebale biti poznate.

Najtežu kaznu mogao bi dobiti defanzivac Atletico Madrida Jose Maria Gimenez. On je udario FIFA zvaničnika i prijeti mu suspenzija od čak šest mjeseci.

Cavani se također spominje u kontekstu iste suspenzije, pa su ovi španski klubovi itekako zabrinuti jer bi mogli ostati bez bitnih karika u svom timu.

Valencia i Atletico se nadaju da će se eventualne suspenzije odnositi samo na reprezentativne utakmice i vidjet ćemo šta će FIFA na kraju odlučiti.

(Foto: Screenshot)