Veliki šok za Džeku i saigrače pred današnju utakmicu: Odlazi najvažniji čovjek u Fenerbahčeu

v

Predsjednik Fenerbahčea Ali Koç potvrdio je da će na kraju sezone napustiti klub i tako je iznenadio brojne pristalice istanbulskog velikana.

Izjavom na sjednici Odbora Vrhovnog vijeća održanoj u prostorijama Fenerbahçe Faruk Ilgaz u Kalamišu, Koç je naveo da pritisak i napetost treba smanjiti na putu do osvajanja šampionata.

"Zahvaljujem vam na podršci u vezi sa nastavkom mog predsedavanja. Počastvovan sam i ponosan, ali uz Božiju dozvolu, u junu ćemo imati novog predsjednika", rekao je Koç, koji nije želio dodatni mandat:

"Predsjednički kandidati treba da odmah objave svoju kandidaturu i stupe u kontakt. Spreman sam da pomognem", objavio je Koç iznenađujuću vijest.

Koç je član Upravnog odbora Fenerbahčea od 2006. godine, a predsjednik je postao 2018. godine. Ovog ljeta doveo je nekoliko velikih pojačanja u Fener, a najzaslužniji je i za dolazak Edina Džeke, uvjerivši ga da će napraviti ekipu koja će se boriti za trofeje.

Bogatstvo Alija Koça, jednog od najbogatijih Turaka, procjenjuje se na oko milijardu američkih dolara zahvaljujući uspješnom poslovanju najvećeg turskog industrijskog konglomerata Koç Holding.

Inače, Fenerbahče danas od 17 sati gostuje Antalyjasporu, te ostaje da vidimo da li će ova vijest utjecati na njihove nogometaše s obzirom da je Koç apsolutno centralna figura u klubu.