120 pasa iz 14 evropskih zemalja za vikend u Velikoj Kladuši na manifestaciji „Summer Dog Show Velika Kladuša 2021“

.

International „Summer Dog Show Velika Kladuša 2021“ naziv je manifestacije koja će po prvi put biti održana u Velikoj Kladuši. Radi se o okupljanju, izložbi i nadmetanju vlasničkih pasa raznih rasa. Izložba pasa i takmičenje biće održani predstojećeg vikenda, tačnije u subotu, 21.augusta u Gradskoj sportskoj dvorani. Manifestacija počinje u 08:00h ujutro i odvijat će se tokom cijelog dana do 18:00h, kada je planirano zatvaranje manifestacije i proglašenje najboljeg psa-pobjednika International „Summer Dog Show Velika Kladuša 2021“.

International „Summer Dog Show Velika Kladuša 2021“ organizira Bosanski kinološki savez. Tenički organizator i domaćin je Kinološko društvo „Canis Cladosa“ Velika Kladuša. U sklopu manifestacije biće održane tri izložbe i to izložbe za dva državna prvenstva – CAC i jedna međunarodna – CACIB izložba.

Kako smo doznali od Jasmina Ramića, predsjednika KD „Canis Cladosa“,Veliku Kladušu će za vikend posjetiti izlagači i ljubitelji pasa iz čak 14 zemalja Evrope. Za nastup na manifestaciji prijavljeno je 120 pasa raznih pasmina, a na takmičenju će suditi tri međunarodna suca.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Velika Kladuša i javna preduzeća „Komunalije“ i „Veterinarska stanica“, a podršku su dali i pojedini privredni subjekti iz naše općine. Medijski pokrovitelj je RVK.

Organizatori pozivaju građane Velike Kladuše, a posebno ljubitelje pasa da svojim prisustvom uveličaju ovu jedinstvenu manifestaciju.