17-godišnjak nakon krađe goriva bježao policiji koja je pucala prema automobilu

.

Danas, oko 13.50 sati 17-godišnjak je na benzinskoj postaji na autocesti u blizini općine Preitenegg (okrug Wolfsberg) u automobil koji nije bio registriran za promet napunio 32 litre goriva i bez plaćanja nastavio prema Klagenfurtu. Na automobilu su bile ukradene registracijske pločice. Tijekom potrage, automobil su otkrile dvije policijske patrole na A2 između Wolfsberga i St. Andräa.

Vozač se oglušio o upaljena rotirajuća svjetla i znak za zaustavljanje te je nastavio voziti prevelikom brzinom. Vozač je zaustavnom trakom prošao kroz tunel Haberberg i tunel Kollmann, koji su bili zatvoreni. Vozač je napustio autoput A2 preko izlaza Griffen. Na raskrižju izlaza Griffen i B80 ignorirao je jasno vidljiv znak za zaustavljanje od strane policijske patrole.

Vozač je povećao brzinu i krenuo prema policajcima, nakon čega je jedan od policajaca ispalio dva hica iz službenog oružja u vozilo koje je bilo u bijegu kako bi ga natjerao da se zaustavi. Vozač je nastavio bježati u smjeru predjela Griffen, skrenuo je na kružnom toku u smjeru Griffnerberga te se prilikom pretjecanja sudario s drugim sudionikom u prometu. Nakon sudara 17-godišnjak je zbog veće štete morao zaustaviti automobil.

Vozača i 19-godišnjakinju iz Beča koja se nalazila u stražnjem dijelu vozila policija je uhitila na licu mjesta. Putnik, 16-godišnji mladić iz Beča, pješice je pobjegao u obližnje naselje, ali je naknadno uhićen.

Alkotest obavljen kod vozača bio je negativan. Zbog sumnje na zlouporabu droga, odveden je medicinskom službeniku BH Wolfsberga. Vozač nije ima važeću vozačku dozvolu.

Tijekom ispitivanja, 17-godišnjaku je dokazano da je otuđio dvije registarske tablice, učinio četiri prijevare s gorivom i jednu krađu automata. 16-godišnjak je sudjelovao u krađi registarskih oznaka te krađi automata.

19-godišnjakinja se žalila na jaku glavobolju te bolove u leđima u policijskoj postaji u Wolfsbergu. Odvezena je u LKH Wolfsberg, gdje su konstatirane lakše ozljede, vjerojatno uzrokovane nesrećom. Vozač i suvozač ostali su neozlijeđeni. Tijekom potjere oštećen je i policijski patrolni automobil.