183. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

Hh

U Bihaću je danas održana 183. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona. Članovi Vlade Kantona razmatrali su te dali saglasnost na tekst Sporazuma o dodjeli granta između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i Općine Bužim te saglasnost na  tekst Sporazuma o dodjeli granta između ovog  Ministarstva i Ženskog nogometnog kluba Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe.

- Ministarstvu za građenje. prostorno uređenje i zaštitu okoliša obratila se Mjesna zajednica Jusufovići - Općina Bužim, sa molbom da ih se pomogne u implementaciji projekta izrade projektno tehničke dokumentacije glavnog projekta mosta Sejdića most". Radi se o projektu čija će izrada dokumentacije omogućiti uslove za početak gradnje mosta, koji treba povezati lokalni put Ljubijankića u općini Bužim i lokalni put Sejdića most Mrcelji-Todorovo, u općini Velika Kladuša. Aktivnosti za izradu ovog mosta traju od 1997. godine kada je od strane projektnog društva GZG d.o.o. Sarajevo izrađen izvedbeni projekt lokalnog puta Ljubijankića most-Sejdića most. Ovaj most sastavni je dio lokalnog puta Ljubijankića most-Sejdića most, te se isti nalazi na administrativnoj granici i povezuje lokalne puteve općina: Bužim,Velika Kladuša i grada Cazina, obrazložio je ministar Adnan Alagić, koji je danas ovlašten da potpiše Sporazum sa Općinom Bužim. 

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša finansijski će podržati i  projekat Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe.  Klub „Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe obratio se sa  molbom da ih se pomogne u implementaciji projekta „Misli o prirodi i čuvaj je čija je svrha doprinos očuvanju prirode i zdravlja ljudi. 

Radi se o projektu koji podrazumijeva izgradnju staze za šetače i uredenje obala rijeke Krušnice, sadnju drveća i postavljanje klupa za sjedenje i kanti za otpad. Ukupna vrijednost projekta je 6.200,00 KM. Cilj projekta je stvaranje dodatnih uslova za izlazak, djece i omladine, ali i starijih građana u prirodu, na način da se još jedan prirodni ambijent osposobi kao izletište. Klub je iz vlastitih članarina obezbijedio dio sredstva u iznosu od 1.200 KM a za razliku sredstava u iznosu od 5.000 KM obratio se sa molbom ovom Ministarstvu. Kako bi pomogli realizaciji projekta Ženskog nogometnog kluba .„Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe. Ministarstvo je pripremilo Sporazum o dodjeli granta za implementaciju.

Na prijedlog Ermina Zulića, ministra za pitanja boraca i RVI  Vlada USK donijela je danas Odluku o izdvajanju 50 000 KM za završetak izgradnje spomen obilježja u Biljanima, Ključ.