24-godišnji Bečanin se utopio na jezeru kod Bregenza

safasf

24-godišnjak iz Beča utopio se u ponedjeljak navečer na području Wocherhafena u Bregenzu. Njegovog 25-godišnjeg prijatelja spasili su drugi posjetitelji jezera te spasioci.

Prema policijskom izvješću, trojica muškaraca iz Beča u dobi od 24, 25 i 26 godina otišli su u ponedjeljak navečer na kupanje u Wocherhafen u Bregenzu. Oko 20.30 sati 24-godišnjak i 25-godišnjak odlučili su unatoč vjetru i jakim valovima preplivati ​​Wocherhafen. Iz nepoznatih razloga dvojica muškaraca odjednom su se uspaničili, vrištali, zvali u pomoć, javljaju očevici.

Ostali kupači na obali odmah su alarmirali spasioce i intervenirali. 25-godišnjak je spašen i izvučen na obalu, dok je 24-godišnjak potonuo. Nakon početnog liječenja od strane Crvenog križa, 25-godišnjak je primljen u Državnu bolnicu u Bregenzu s oštećenjima neodređenog stupnja. Jedan od onih koji su prvi reagirali također je morao biti prebačen u bolnici zbog stanja iscrpljenosti.

Za 24-godišnjim muškarcem odmah su u potragu krenuli ronioci iz policije, kao i ronioci iz austrijske službe spašavanja na vodi. 24-godišnjak je oko 22.50 pronađen mrtav u morskoj travi na dubini od tri do četiri metra i 30-ak metara od obale. Prema navodima policije, nije bilo dokaza o krivnji treće strane koja bi mogla dovesti do nesreće.

U akciji spašavanja angažirano je osam patrola savezne i gradske policije Bregenza s ukupno 17 osoba, policijski liječnik, policijski helikopter “Libelle”, pet vozila i dva čamca vatrogasne postrojbe s ukupno 33 osobe, Crveni križ s helikopter, četiri vozila i ukupno 21 osoba, tim za krizne intervencije s dvije osobe, tim za spašavanje na vodi s osam vozila i čamac s ukupno 35 osoba.