25 godina od Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu: U aprilu takmičenje u ribolovu, radničke sportske igre, kulturno-umjetnički koncerti

Home

25 godina od Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu: U aprilu takmičenje u ribolovu, radničke sportske igre, kulturno-umjetnički koncerti


Dan otpora agresiji na Bosansku Krupu obilježava se skoro cijelog aprila sportskim i kulturnim manifestacijama. Ove godine uz simbolične šetnje, takmičenja u ribolovu, radničke sportske igre održat će se kulturno-umjetnički koncerti.

21.april – Dan otpora agresiji na Bosansku Krupu i tadašnji bihaćki okrug, dan kada su se stanovnici Bosanske Krupe prije dvadeset pet godina odlučno suprotstavili namjeri da se općina podijeli po zamišljenoj liniji velikosrpskih ideologa i kada su omogućili da pred naletom jedinica tadašnje JNA i srpskih dobrovoljaca civilno stanovništvo izbjegne na lijevu obalu Une, te tako izbjegne sudbinu mnogih drugih gradova gdje su civili ubijani, silovani i zatvarani u logore, ove godine u Bosanskoj Krupi obilježava se nizom programskih sadržaja.

KUD Grmeč voljenom gradu poklanja koncerte folklornog i horskog stvaralaštva

Članovi rukovodstva, folklorne i horske sekcije najstarijeg kulturno-umjetničkog društva u općini ove godine za svoje sugrađane, povodom Dana otpora agesiji, pripremaju dva kocerta: Noć folklora i sevdaha koji će održati 21. i smotru horova 22. aprila, oba s početkom u 19.00 sati.

- Istinska nam je želja da se uključimo u obilježavanje značajnih datuma, da se odužimo voljenom gradu, kao i lokalnoj zajednici koja  nesebično podržava naše aktivnosti.  Spremni smo se  aktivnim sekcijama predstaviti sugrađanima i gostima, ali i nivo kulturoloških i drugih dešavanja podići na viši nivo. Svi smo zaslužili da nam se dešavaju lijepe i ugodne stvari, neka prošlost ostane za nama, ali da se ne zaboravi – kaže predsjednik KUD Grmeč Dževad Grošić.

Predsjednik dodaje da će se prvo veče predstaviti folklornom sekcijom, solistima i orkestrom društva, a da će druge večeri upriličiti smotru horskog stvaralaštva na kojoj će nastupiti i pojedini pjevački sastavi s područja našeg kantona.

Malonogometni turnir i povlačenje konopca od 20. aprila na igralištu Idrinovac

Radničke sportske igre ove godine nastavljaju svoju tradiciju. U toku su prijave za učešće.

U igrama mogu učestvovati poslovni subjeti, javne institucije, ustanove i preduzeća s područja općine Bosanska Krupa. Ekipu mogu činiti dvije i više firmi, a isto tako jedna firma može imati više ekipa.

Prijave za učešće uz kotizaciju od 50 KM primaju se u prostorijama JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” do 19. aprila kada će se obaviti i izvlačenje te formirati grupe.

Organizatori Radničkih sportskih igara su JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” i Sportski savez, generalni pokrovitelj je Općina, a medijski pokrovitelji Radio BK i portal Krupljani.ba.

(Izvor: Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 07/04/2017 - 14:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top