38. Unski lađari u Bosanskoj Krupi 21. jula: Takmičari iz BiH i susjednih država

U Bosanskoj Krupi se 21. jula (subota) po 38. put takmiče Unski lađari. Prema najavama, na manifestaciju motivisani dobrom zabavom, gostoprimstvom i bogatim nagradnim fondom, dolaze takmičari i gosti iz više krajeva naše zemlje ali i susjednih država. Osim utrke tradicionalnim lađama bit će organizirana utrka kajaka i skokovi sa Drvenog mosta „Prva lasta Une“.

Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija ove godine počinje već od popodnevnih sati. U Malim adama u toku dana sve prisutne goste, kupače, zabavljat će bosanskokrupski DJevi. Bit će organizirani brojni zabavni i sportski sadržaji, među njima i turnir u stonom tenisu sa nagradnim novčanim fondom, a za sve prisutne organizator će obezbijediti i roštilj.

Po četvrti put zaredom, u okviru manifestacije „Unski lađari“, održat će se i međunarodno takmičenje kajacima. Na takmičenje pod nazivom „Zeleni otoci“, koje počinje u 13.00 sati, dolaze takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Za razliku od ranijih godina ovaj put skokovi „Prva lasta Une“ održat će se prije utrke tradicionalnim lađama, u 17.00 sati.

U 18.00 sati je okupljanje i defile lađara, a u 19.00 glavna utrka. Nakon sportskog dijela manifestacije, u 21.30 sati u Malim adama će biti upriličena dodjela nagrada, ali i zabavni program. Sve prisutne, zahvaljujući firmi Boreas, članici Stanić Group-e, zabavljat će Adnan Jakupović sa bendom.

Kao i ranijih godina, za manifestaciju je osiguran bogat nagradni fond u iznosu od 3.000,00 KM. Nosilac aktivnosti 38. Unskih lađara je Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, Sportski savez općine Bosanska Krupa i Općina Bosanska Krupa. Tehničku podršku pružit će Kanu klub "Kormoran" iz Bosanske Krupe. Generalni pokrovitelj Unskih lađara, kao i nekoliko proteklih godina, je Boreas d.o.o. Kreševo (Stanić Group).

Program manifestacije:

Subota, 21. juli

12:00 – Zabavni program na Malim adama (DJ, sportski turniri, roštilj)

13:00 – Utrka kajaka

17:00 – Skokovi sa drvenog mosta „Prva lasta Une“

19:00 – Utrka tradicionalnim lađama

21:30 – Dodjela nagrada i priznanja, nastup Adnana Jakupovića na Malim adama

 

(Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa)