4. Simpozij medicinskih sestara/tehničara USK u toku

Simpozij

Trenutno se na starom gradu u Velikoj Kladuši održava IV Simpozij medicinskih sestara/tehničara USK u organizaciji Komore medicinskih sestara/tehničara USK, a domaćin je ovaj put Dom zdravlja Velika Kladuša.

Prisutnima su se obratili najviši funkcioneri USK, kao i ministar zdravstva USK. Simpozij su otvorili predsjednik podružnice Komore ZU Dom zdravlja Velika Kladuša i direktorica Doma zdravlja Velika Kladuša kao domaćini ovog događaja.

Značaj ovog i sličnih okupljanja zdravstvenih radnika jeste u dodatnoj edukaciji u smislu unaprijeđenja sektora primarne i sekundarne  zdravstvene zaštite, kao i poboljšanja zdravstva u cjelini.

Dodatni značaj jeste uvezivanje i bolja komunikacija između zdravstvenih ustanova od općinskog do kantonalnog nivoa, a samim tim i bolja uvezanost sa nadležnim ministarstvom koje, ipak, nije obezbjedilo uslove za bolji standard zdravstvenih radnika.

Učesnicima želimo da im ovakva okupljanja postanu dio tradicije koja će im omogućiti da postanu najvažniji stub naše zajednice kao i do sad.

Atmosferu iz sale možete vidjeti na priloženim fotografijama.

Foto: Cazin.net