40. Unski lađari 8. augusta: Prijave takmičarskih ekipa do dana održavanja utrke

Jj

Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija „Unski lađari“, jubilarna, 40. po redu, ove se godine održava 8. augusta (subota).

Za razliku od svih prethodnih godina, zbog mjera predostrožnosti od koronavirusa, bez pratećih zabavnih sadržaja na koja su Krupljani navikli a koja okupljaju veliki broj ljudi poput skokova sa Drvenog mosta i muzičkog koncerta.

Svi zainteresirani učesnici Unskih lađara mogu se prijaviti do 8. augusta kod Himze Bužimkića, člana organizacionog odbora, pozivom na broj telefona: 061 419 933.

Za manifestaciju je, kao i obično, osiguran bogat nagradni fond. Osim pehara i medalja najbolji će dobiti i novčane nagrade. Za prva tri mjesta u utrci unskim lađama predviđene su nagrade u iznosu od 1000, 600 i 400 KM.

O svim ostalim detaljima organizacije javnost će biti upoznata nakon sastanka organizacionog odbora koji je će se održati u ponedjeljak, 3. augusta. 

Organizatori 40. Unskih lađara su Općina Bosanska Krupa, Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje i Sportski savez općine Bosanska Krupa. Tehničku podršku pružit će Kanu klub “Kormoran” iz Bosanske Krupe. Generalni pokrovitelj Unskih lađara kao i nekoliko proteklih godina je Boreas d.o.o. Kreševo (Stanić Group).