7. Neretva MEDIA Regata dokazala da je moguće spojiti zajednicu za veće dobro

.
Ovogodišnja Media regata okupila je medijske radnike iz 28. bh medija, a dio je sadržaja manifestacije Dani Grada Konjica. Organizator regate je Udruženje građana Zelena rijeka, u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj Prvi korak iz Konjica i Udruženjem privrednika Konjica. Velika podrška organizaciji događaja došla je i od Grada Konjica, uz pokroviteljstvo BH Pošte i kompanije Eko život iz Tuzle. Podrška je pružena i od prijatelja regate, hotela Garden city i kompanije Vispak.

Organizator je za novinare, fotografe i snimatelje u petak, 17.juna, organizovao druženje u Džajićima, dok je rafting na Neretvi za učesnike održan u subotu, 18.juna, od Glavatičeva do Džajića, s ciljem promocije turističkog potencijala Grada Konjica. Za najuspješnije učesnike organizator je obezbijedio nagrade.

Pobjednici ovogodišnje regate su predstavnici medija: N1, Drukčijeg radija i TNT radija, koji su stazu dužine 18 kilometara preveslali za 1 sat, 27 minuta i 18 sekundi. Drugo mjesto osvojili su predstavnici medija: Klix, Oslobođenje i Kanal 6. Treće mjesto pripalo je predstavnicima medija: Glas Goražda, RTV TK i Anadolija.

Neretva MEDIA Regata je reakcija udruženja građana “Zelena rijeka” na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se, kroz održavanje regate, planira skrenuti pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina. Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune. Za više informacija o samom događaju i udruženju posjetite web stranicu www.zelenarijeka.ba.

Image
.