Cazin: Evidentirano sedam policijskih intervencija, povrijeđeno pet lica, požar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 9 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 108,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata sedam intervencija.

U diskoteci „XL“ došlo je do fizičkog obračuna i učestvovanja u tuči između četiri lica, pri čemu su dva zadobila lakše tjelesne povrede (LTP).

U naselju Stijena, po općinskoj odluci, uručen je prekršajni nalog za puštanje psa bez nadzora, dok je u Ulici cazinskih brigada zabilježeno „drsko i naročito drsko ponašanje“ od strane jednog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su četiri saobraćajne nesreće, od čega dva slijetanja s puta u naselju Stijena i Jusin put. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Na R401B, naselje Jošani, došlo je do saobraćajne nesreće između 2 m/v; na vozilima pričinjena materijalna šteta, bez povrijeđenih.

Tri lica zadobila su lakše tjelesne povrede (LTP) u nesreći na R403B u Šturliću, u kojoj su učestvovala 2 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u Karauli. Radilo se o požaru na krovnoj konstrukciji od kuće, a uzrok požara je dimovodni kanal. Na teren je izašlo jedno vozilo i tri vatrogasca. Povratak u jedinicu u 18:05 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 102 pacijenata, a sanitet je korišten sedam puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se na putevima u BiH saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva: M-16.4 Novi Travnik- Bugojno (Rostovo), M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Konjic-Drežnica, kao i uz rijeku Savu, Lašvu i Drinu. Na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog jakih udara vjetra na širem području Bihaća i Bosanskog Petrovca, vozače upozoravamo na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz.

Zbog predstojećih praznika, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima. Zadržavanja na graničnim prelazima ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od danas (24.12.) od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.