8. maskenbal u Cazinu: Nezaboravni jesenski događaj obilježit će vikend pred nama

I ova jesen donosi nam nezaboravni, ludi i najbolji događaj za djecu i mlade u Cazinu, koji je prerastao u prepoznatljiv brend i tradicionalno okupljanje prethodnih sedam godina, i kao takav skup jedinstven je u Bosni i Hercegovini po brojnosti i tematici.

Osmi po redu maskenbal, u organizaciji Udruženja umjetnika "Igra 27", održat će se u subotu, 27. oktobra 2018. godine, a program je podijeljen u dva dijela.

Bogat i raznovrstan program

Za najmlađe program počinje u 14:00 sati zabavom u sali Kulturnog centra, gdje će moći probati lude kolače, družiti se sa vilama i otkačenim klaunom, piti čarobna pića. Sva djeca dobit će i poklon pakete, a nezaboravni događaj zabilježit će se i zajedničkim fotografisanjem.

Uz druženje, slatkiše, igre, kestene, organizatori će atmosferu dočarati i maskenbalskom šetnjom kroz grad za one najmlađe i njihove roditelje uz muziku i ples. 

U večernjim satima ne želite propustiti zabavu za mlade ispred Kulturnog centra Cazin uz nezaboravne napitke kod čarobnjaka Esse nakon čega počinje strašna horor noć.

O kakvom se događaju radi, dovoljno govore imena sponzora kao što su Meggle, Podravka, Lipa voda, CPU Infotech, Ismar Ružnić, kao i Kraš, buregdžinica "Sofra", Milky Way, BICOM optima, Voće Durić, Hifa Petrol, Fast food "Mirela" te Cazin.NET kao medijski sponzor.

Dvije-tri o „Igri 27“ 

Udruženje „Igra 27“ pravno je razvrstano kao umjetničko i književno stvaralaštvo i scenska umjetnost. U okviru statuta, osim predstava i općenito umjetničkih idejnih realizacija  priređuju i zanimljive manifestacije i performanse koji imaju za cilj privlačenje i navikavanje djece i mladih da svoje slobodno vrijeme provode u kulturnim centrima u zdravoj intelektualnoj, emocionalnoj i duhovnoj atmosferi koja će ih izgrađivati i čuvati od nusprodukata savremenog društva.

Hvala narodu, i malom i velikom, koji je uz „Igru 27“!