80-godišnjak kod sebe imao oružja za čitav vojni bataljun, čak i puškomitraljez

fsa

Ogromna slučajnost za izvršnu vlast u Donjoj Austriji.. 80-godišnji muškarac iz okruga Gänserndorf prijavljen je za nasilje protiv svoje 75-godišnje supruge 6. rujna. Policijski službenici su potom na licu mjesta pronašli pravi ‘vojni plijen’. Naime, kod muškarca su pronađene ogromne količine oružja.

Tijekom službene radnje djelatnici policijske inspekcije Hohenau an der March izdali su privremenu zabranu posjedovanja oružja 80-godišnjem vlasniku oružne propusnice. Prilikom naknadne zapljene registriranog vatrenog oružja, službenici su uspjeli pronaći veliki broj ilegalnog oružja.

Državni ured za zaštitu ustava i borbu protiv terorizma u Donjoj Austriji tada je preuzeo daljnje istrage. Pretrage su izvršene u sekundarnim prebivalištima osumnjičenika u okrugu Gänserndorf i u Beču-Meidling. Tijekom pretraga policija je pronašla 107 komada vatrenog oružja: 1 puškomitraljez, 76 pištolja i revolvera, 30 dugih pušaka različitih proizvođača i kalibara, dijelove za vatreno oružje, 2 komada prigušivača, 30 bajuneta, sablji i noževa te više od 12.500 komada raznih vrsta streljiva. – od kojih su neki bili zabranjeno streljivo.

Policija pretpostavlja da se radi o kolekcionaru oružja, no istrage o mogućim pomagačima su u tijeku. Supruga u incidentu nije ozlijeđena. Optuženi je prijavljen nadležnom kotarskom organu uprave i državnom odvjetništvu u Korneuburgu.