AC FOOD otvara nova tržišta za Agrokomercove proizvode (FOTO)

Home

AC FOOD otvara nova tržišta za Agrokomercove proizvode (FOTO)


Dva i po mjeseca nakon što je preuzeo proizvodnju u pogonima konditoraja, čokolade, supa i začina AC FOOD otvorio je novo tržište u Iraku, a postojeća kao što je u Hrvatskoj proširio novim Agrokomercovim proizvodima.

Nakon probne isporuke petit keksa, za poznatog kupca u Iraku planiran je izvoz većih količina, tj. sedmično po jedan kontejner, a tri kontejnera već se spremaju za juli sa 85.000 komada ovog proizvoda.

tops2

Također povećane su isporuke na tržištu susjedne Hrvatske, i to šest dodatnih šlepera i 350.000 komada najprodavanijeg bh. biskvita "Tops". U odnosu na isti period prošle godine, izvoz na ovom tržištu je uvećan za 33 posto. Uz "Tops" u Hrvatsku se izvoze još i čajni kolutići, petit i mljeveni keks.

- Dosta široko smo zastupljeni na tržištu Hrvatske i naši proizvodi se mogu pronaći u Konzumu, Metrou, Kauflandu, Tommyu, Plodinama, KTC-u, itd. Izvoz u Irak je novo tržište i vjerujemo da ćemo nakon ovoga moći razmišljati o daljem jačanju naše pozicije na tržištima Bliskog istoka. Premda nismo od početka godine bili u prilici upravljati proizvodnjom i plasmanom, naše ukupno planirano povećanje izvoza do kraja ove godine trebalo bi se kretati između 30 i 40 posto. U planu  je dalje širenje izvoza kako u smislu povećanja broja različitih proizvoda, tako i u pogledu količina. Pri tome, važno je istaći da su kupci izuzetno zadovoljni kvaltetom svega što smo do sada izvezli - izjavio je Smail Korajlić direktor komapnije AC FOOD iz Velike Kladuše.

Osim Hrvatske i Iraka, izvoz je ostvaren još u Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju i Sjedinjene Američke Države.

 

(Izvor: Fena)

Topic
Objavio: Wed, 19/07/2017 - 15:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top