Advokat porodica Ifet Feraget: Znam ko su ubice Davida Dragičevića i Dženana Memića (VIDEO)

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića i porodice Memić, govorio je u emisiji Vox Populi kod Mime Šahinpašića o slučajevima koje zastupa.

“Davor je živ, ne znam gdje se nalazi i kakvog je zdravstvenog stanja, s obzirom da boluje od astme. Ima ogroman strah od institucija i sistema od kojih je očekivao da će mu biti saveznici”, komentarisao je status oca ubijenog Davida Dragičevića.

Borba u predmetu Memić traje skoro tri godine, kaže Feraget.

“U predmetu Memić smo već dokazali da su optužena lica nevina za navodnu saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan, i ta lica su oslobođena. U Banjoj Luci, vođeni tom praksom, ne žele ni da otvore mogućnost te takozvane lažne optužnice i zakovali su istragu koje ni nema”, objašnjava Feraget.

Razjasnio je i jedan važan detalj u istrazi ubistva Davida Dragičevića.

“Mora se utvrditi je li njegovo tijelo pronađeno u vodi ili pored vode. To još nikad nije utvrđeno. Zašto su nestale gaće Davida Dragičevića. Moramo vratiti u fokus istragu ubistva, a ne njegovog oca”, kazao je.

Komentarisao je odnos Memića i vladajućih struktura.

“Memić je prozivao Bakira Izetbegovića i njegovu suprugu zato što postoje okolnosti koje ukazuju na moguću povezanost. Ako šutite i ne reagujete, zaključujem da imate nekakvu vezu, i to je problem u Banjoj Luci, tužilac Lepir će morati izaći u javnost s informacijom ko je blokirao istragu”, rekao je advokat Feraget.

Dotakao se i optužbi o “državnom udaru”.

“Notorna je glupost da Davor Dragičević planira državni udar jer je nemoguće da jedna osoba to radi, jer to može uraditi samo neko sa pozicije”, objasnio je.

Sarkastično je komentarisao i navode da njega i porodice plaća međunarodna zajednica.

Na pitanje zna li ko je ubio Davida i Dženana odgovara: “Ja znam ko je počinio ta dva ubistva, jer postoje okolnosti koje ukazuju na nekoga, ali se istraga vodi u potpuno drugom smjeru”.

Dotakao se i rada Milana Tegeltije.

“Gospodin Tegeltija je izjavio da su isrcpljeni svi istražni mehanizmi, to ulazi u antologiju, nemoguće je iscrpiti sve mehanizme u istrazi koja nije adekvatna”, komentarisao je.

Kompletan intervju pogledajte u nastavku…