Advokatica Kenana Magode: Ja ne branim nasilnika, ja branim žrtvu nasilja!

-
Nakon što je Besima Borić na Facebooku objavila joj je stigla presuda za tužbu od Kenana Magode, ministra kulture i sporta KS, oglasila se i pravna zastupnica Kenana Magode koja je poručila da je ustvari on žrtva nasilja.

 

Ona je u Facebook postu poručila da ne može “nijemo gledati šta se radi Magodi” jer je on od supruge razveden već devet godina.

“Kenan Magoda je razveden od supruge već 9 godina!!! Da, 9 godina, i ona je baš sada, baš pred imenovanje, odlučila da progovori. Kenan je nije nikada dotakao! Kolega, budite slobodni da me kontaktirate, uputit ću vas u predmet, budući da zastupate Besimu Borić, koja je brže bolje poletila da objavi kako je Kenan Magoda tužio za klevetu, a ona se samo bori protiv nasilja. Kenan je žrtva nasilja i dosta više! Dosta je ljepljenja etikete na osnovu ničega, dosta je guranja politike i populizma u svakoj tragediji! Zašto postoji sud? Sram i stid da vas bude bagro ustoličena! Dosta je prozivanja po društvenim mrežama na koja se šuti! Budite slobodni da me potražite za više i informacija. Ja ne branim nasilnika, ja branim žrtvu nasilja!!!”, poručila je Elmedina Bojičić, advokatica Kenana Magode.

“Svi koji me poznaju znaju kakav sam čovjek. Ne mogu više da čekam odluke u slučaju Kenana Magode i njemo gledam šta mu radite. ON NIJE NASILNIK!!! Majka Beka nema pojma šta piše i izjavljuje i za to i jesmo na sudu! Evo tužba, izvolite, pogledajte!”, dodala je uz objavu fotografija tužbe.

Borić je danas, podsjećamo objavila fotografiju prema kojoj se vidi presuda po kojoj je ona dužna platiti Magodi 8.000 KM.

Podsjetimo, prije imenovanja Magode za novog kantonalnog ministra ispred centrale SDP-a u Sarajevu je održano protestno okupljanje.

Protesti su održani zbog toga što je Kenan Magoda, koga je Socijaldemokratska partija (SDP) BiH predložila za ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, doveden u vezu sa nasilništvom u porodici.

Naime, supruga Kenana Magode Dinka Hasičić je objavila Facebook post, naknadno obrisan, u kojem je detaljno opisala sve torture koje su preživjeli ona i njena djeca, te objavila čak dvije presude o zabrani prilaska koje su izrečene Magodi.