AEK se oglasio: Našeg navijača su ubili hrvatski zločinci, profesionalne ubice

.
Iz redova AEK-a kažu da su na vrijeme upozorili vlasti i da im nije najjasnije zašto niko nije reagovao

 

AEK je objavio službeno saopćenje za javnost u kojem su izrazili suosjećanje sa porodicom tragičnog preminulog Mihalisa, navijača koji je ubijen u navijačkim neredima.

Iz atinskog kluba su naveli da su to učinile profesionalne ubice. Huligani iz Zagreba ili više njih suočavaju se sa žestokom kaznom.

Iz redova AEK-a kažu da su na vrijeme upozorili vlasti i da im nije najjasnije zašto niko nije reagovao.

- Mihalisova porodica tuguje zbog preranog gubitka djeteta. Porodica AEK-a tuguje za tragičnim gubitkom dragog člana, mladog čovjeka. Ubile su ga profesionalne ubice, organizirani kriminalci koji su prešli zemlju i stigli iz Zagreba. Ovdje su se pridružili svojim grčkim kriminalnim saučesnicima s jedinom svrhom ubijanja.

Gubitak Mihalisa nas je uništio. Ne možemo vjerovati da smo ga na ovaj način izgubili, zbog hrvatskih zločinaca i njihovih grčkih pomagača. Mihalis je brutalno ubijen, a ima i male djece koja su teško povrijeđena, čak i u kritičnom stanju.

Zločinci koji su ubili Mihalisa moraju se odmah identificirati i skupo platiti za svoju brutalnost. Počinitelji i njihovi pomagači, Hrvati i Grci. Nećemo stati, nećemo prestati to slijediti.

Zato zahtijevamo hitno rasvjetljavanje slučaja i izvršenje svih odgovornosti, krivničnih i građanskih. Nezamisliva je i pomisao na moguće zataškavanje zločina počinjenog nad grčkim državljanima - poručili su iz AEK-a.