Afera "Kiseonik" daleko od kraja: Stanivuković poštom poslao prijave Tužilaštvu BiH

asd
Prijave su podnesene protiv akcionarskog društva Tehnogas, direktora Tehnogasa Stanislava Čađe, direktora UKC RS Vlade Đajića te ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića

Kako je najavljivao, tako je i učinio. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nastavlja svoju borbu u slučaju afere "Kiseonik" te je danas poštom poslao prijave Tužilaštvu BiH protiv odgovornih.

Stanivuković je prijave podnio protiv akcionarskog društva Tehnogas, direktora Tehnogasa Stanislava Čađe, direktora UKC RS Vlade Đajića te ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića.

Prijave su podnesene zbog nedopuštene trgovine, udruživanja radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebe položaja i nasavjesnog rada, što je definisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, prenosi Srpskainfo.

Podsjećamo, nakon što su rezultati uzoraka kisika pokazali da je njegova čistoća u prosjeku 99,90 posto, Draško Stanivuković je rekao da se, bez obzira na to, radi o ljudima koji su se bavili nelegalnim uvozom.

- Svi su priznali da nemaju dozvole i da su se bavili nelegalnim uvozom. Ova afera se završava kada oni budu iza rešetaka, rekao je Stanivuković jučer.