Agonija Ćatibe Ferhatović iz Čuništa se nastavlja: Budim se s pitanjem - "Gdje je nestao moj Hamid"

.
Zamislite kako je nama, govori kroz suze Hamidova supruga

 

Prošla su skoro četiri mjeseca otkad je Hamid Ferhatović iz sela Čuništa otišao u obližnju šumu i od tada mu se gubi svaki trag. Njegova supruga Ćatiba je prije dva mjeseca kazala: "Samo da ga pronađu." Istu rečenicu ponavlja i dan-danas, i ne gubi nadu.

- Mi, kao porodica, ne želimo pritiskati istražne organe, ali zamislite samo kako je nama, da više od tri i po mjeseca ne znamo gdje nam je suprug, otac, šura... - govori Ćatiba .

Našli samo sjekiru

Kaže da je naročito pogađaju lažne informacije da je pronađen, kao i razne priče koje dolaze do nje.

- Molim sve ljude, ako nemaju šta pametnije, da se suzdrže od svakakvih komentara. Jedna žena je pričala kako su one brale gljive te da je vidjela ruku u šumi, da je potom helikopter sletio i sve to odvezao u Vareš. Zamislite samo kako je meni - kazuje nam Ćatiba na pragu svog doma u selu Čuništa.

Jedini trag koji su do sada pronašli bila je sjekira koju je Hamid odnio sa sobom kada je krenuo u šumu. Šuma je veoma blizu sela.

- Ima nekih nelogičnosti, ali to neka policija i istražitelji utvrde - govori nam Dželil Sokolar, šura nestalog Hamida, Ćatibin brat.

Je li moguće

Porodica moli da se svi mogući resursi iskoriste kako bi se njihova agonija završila.

- Teško mi je. Budim se s tom mišlju i jednim jedinim pitanje - pa gdje je nestao moj Hamid? I neki dan su išli ljudi u šumu, stalno hodaju. Beru gljive, sijeku drva, je li moguće da nema nikakvog traga - kaže Ćatiba Ferhatović.

Ostavili smo ih u selu, ispred kuće, 10-ak metara od kuće komšije, penzionisanog policajca koji je na dan nestanka Hamida Ferhatovića hodao po selu i tvrdio da mu je nestali Hamid oštetio automobil...

Također, posljednjih dana priča kako će tužiti cijelo selo jer njega dovode u vezu s nestankom Hamida Ferhatovića.