Ahmed Imamović neće režirati preostale epizode serije „Alija“

Home

Ahmed Imamović neće režirati preostale epizode serije „Alija“


Snimanje turske mini serije o životu prvog predsjednika samostalne Republike BiH Alije Izetbegovića, koje se realizira u produkciji TRT-a i „Sancak Medya“, uspješno se nastavlja, a narednih dana trebali bi ponovo snimati u Sarajevu, potvrdio je za Bh. informativni servis INS izvršni producent i partner  „Sancak Medya“, Abdulhamid Yildirim.

„Završili smo snimanje tri epizode. Snimanje četvrte epizode će biti iduće sedmice završeno. Ide sve kako treba“, kazao je sagovornik servisa INS.

On podsjeća da se snimanje serije odvija u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju, ali i u Vašrešu, Hadžićima i drugim bh. mjestima, koja će od ovog velikog projekta svakako imati koristi.

U međuvremenu, kako saznajemo, režiser serije Ahmed Imamovović se povukao sa snimanja. Kako na je potvrdio Yildirim, ugledni bh. reditelj je snimio tri epizode koje će u narednom periodu montirati, dok rediteljsku palicu preuzima njegov kolega iz Turske.

„Gospodin Imamović je režirao tri epizode, dok će preostale tri nastaviti da režira režiser iz Turske. Gospodin Imamović ima privatne obaveze i poslove, odnosno obaveze na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Dakle, gospodin Imamović se ne povlači iz projekta, on će ostati do kraja.  A i dalje ćemo snimat u konsultacijama s njim“, kazao je  Yildirim.

Pokušali smo danas kontaktirati i Ahmeda Imamovića, ali je on isključio telefon, pa nije odgovarao na naše pozive i poruke.  

Serija od šest epizoda, koja je već izazvala ogromnu pažnju u regiji, ali i Turskoj, tematizira bitne dijelove iz života rahmetli Alije Izetbegovića i obuhvatiti period od njegove rane mladosti 1944. pa sve do smrti, 2003. godine, a lik najstarijeg Izetbegovića oživjeli su glumci Burak Poyraz (u mladosti) i Yurdaer Okur (starije godine).

Unovoj seriji TRT-a, Alijinu suprugu Halidu glumit će Görkem Yeltan, sina Bakira Izetbegovića Berke Üzrek, snahu Sebiju Fatoş Kabasakal, a kćerku Sabinu Izetbegović Dilşad Çelebi. Mnogi naglašavaju da je riječ o velikom i značajnom projektu.

 

(Izvor: ins.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 27/09/2017 - 16:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top