KRAJIŠKE NELOGIČNOSTI: Migranti provaljuju u privatne kuće a vlast se zabavila izborima

Na oficijelnoj web stranici MUP-a USK objavljeno je da su mještani Hadžiabdić mahale jučer prijavili provalu u porodičnu kuću. 

Kako se navodi, na lice mjesta upućena je policijska patrola koja je u kući zatekla dva migranta a radi se o S.A.rođen 1998. godine iz Palestine ( posjeduje potvrdu o iskazanoj namjeri za podnošenja azila u BiH izdanu od strane Službe za poslove sa strancima- Sarajevo) i lice L.A. rođen 1999.godine u Libiji ( ne posjeduje nikakvu dokumentaciju), objavila je web stranica MUP-a USK

Neshvatljiv je potpuno nezainteresovan odnos aktulene kantonalne vlasti prema ovom problemu, koji u zadnje vrijeme sve više uzima maha. Nije ovo prvi slučaj provale u porodične kuće u Bihaću, a da Vlada USK još uvijek nema prave reakcije u vezi s tim.

Migranti su još uvijek u Bihaću i to im je glavna destinacija u Krajini. Dok oni svakodnevno dolaze, a mladi ljudi odavde odlaze, aktulena vlast se bavi izborima u pokušaju da osvoji novi mandat od četiri godine udobne vlasti i (ne)rada za kojeg su dobro plaćeni.

Građani to sve prate i naravno, to će uveliko uticati na ishod ovogodišnjih izbora.