16-godišnja Cazinjanka u svijetu mode: Ajla Hušić učestvuje na Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Najveći i jedini modni događaj u BiH, 41. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo započet će svoje putovanje u ponedjeljak 12. novembra u hotelu “Hills” sa početkom u 20:00 sati, a čast da otvori modni spektakl pripala je neprikosnovenoj Emini Husedžinović Ibrahimović.

Prisutni će moći uživati u reviji modne dizajnerice Jasmine by Nerma te prepoznatljivog potpisa brenda Nina’s Fashion, dizajnerice iz Crne Gore Nine Dulović. Drugu večer bh. javnosti će se predstaviti renomirana modna dizajnerica Art by Tea, Cecily Fashion, Marijana Dukić, Invento Fashion, Diana Fashion, Ajla Omeragić, Helena Beljo te modni studio Melina koju potpisuje modna dizajnerica Melina Ajanović. Koji će modni trendovi vladati krajem 2018 godine, saznat ćete i ako dođete u Alta Shopping Centar pogledati reviju Alta Fashion Night koja je na rsporedu 14. novembra sa početkom u 19:00 sati. Poznati modni brendovi Deichmann, P…S…Fashion, Retro, Dogo, New Yorker, Nine West, Beosport, Birkenstock, Jeordie’s , Vestido, Extreme Intimo, Werkkol, Penti i dr. će publici predstaviti nove trendove koji će vladati za sezonu jesen/zima 2018/2019.

Za estetski dio pripreme bit će zaduženi Akademija Željko Banja Luka, Akademija Brezar Sarajevo, Frizerski saloni Ogledalce I Mexx, Studio Dijana S te Akademija za obuku šminkerica Master Class BiH.

Na jedinstvenom modnom događaju u BiH kao jedan od modela modne agencije ABC Models Mgmt International učestvuje i mlada Cazinjanka Ajla Hušić.

- "U životu želim biti najprije osoba za primjer, motivacija i inspiracija. Možda se uz modeling pojavim i u politici", ističe Ajla koja ima tek 16 godina.

NIVEA BH Fashion Week Sarajevo traje do 14. novembra, tako da su pred Ajlom zanimljivi, ali i radni modni dani o kojima će ekskluzivno za naš portal Cazin.NET govoriti u intervjuu koji očekujte uskoro!