Ajla Sadiković odlikovana, dva puta bila u Afganistanu: Više puta je prijavljivala Denisa zbog zlostavljanja

Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak hicem iz „tetejca“ ranila supruga Denisa nakon što ju je tukao na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane, određen je jednomjesečni pritvor, prenosi Avaz.

Rješenje je donio sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Husein Delalić.

Nužna odbrana

Advokatica Džema Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković, jučer je na sjednici istakla da se u ovom slučaju ne može govoriti o pokušaju ubistva, na čemu insistira Tužilaštvo, već da je riječ o nužnoj odbrani.  

- Stava smo da moja branjenica nije počinila krivično djelo ubistva u pokušaju iz razloga što nije imala namjeru da na bilo koji način povrijedi supruga, a pogotovo ne da ga liši života - kazala je za “Avaz” Milaimi-Hasanagić.

Sadiković jučer nije davala izjave na Sudu. Saznajemo da je Ajla u istrazi potvrdila da se sastala sa suprugom u kafiću “Intermezzo” na Ciglanama kako bi raspravili oko brakorazvodne parnice. Međutim, došlo je do žestoke svađe. Prema Ajlinoj izjavi, Denis ju je SVE vrijeme udarao dok su se kretali iz kafića prema vozilu na parkingu.

Veliki strah

Kada su stigli, Denis je, prema njenim riječima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima. Isprepadana Ajla pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu da će je na kraju i ubiti, izvukla je svoj “tetejac” iz tašne i ispalila hitac. Ajla je svog supruga i dok su bili u vanbračnoj vezi prijavljivala zbog nasilja.

Saznajemo da je Ajla Sadiković, kao vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, dva puta bila u Afganistanu, te da je odlikovana. Trebala je za mjesec otići u Veliku Britaniju na obuku.

Lakše povrede  

Denis Sadiković je hicem iz „tetejca“ pogođen blizu prepone, ali mu nije povrijeđen nijedan vitalni organ. Ljekari Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu konstatirali su lakše povrede, ali je zbog povrede mišića zadržan na Klinici za ortopediju.

Izvor: