Akcija SIPA-e u Sarajevu, uhapšena jedna osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uhaspili su jednu osobu na području Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Navedena osoba se dovodi u vezu sa neovlaštenim prometom 666 kilograma opojne droge „Cannabis Sativa“ koju su policijski službenici SIPA-e privremeno oduzeli dana 25. januara 2019. godine u Gradišci, kao i neovlaštenim prometom oko 100 kilograma opojne droge „Cannabis Sativa“ koju su policijski službenici MUP-a KS dana 30. januara 2019. godine, privremeno oduzeli u mjestu Tarčinu, opština Hadžići.

"Napominjemo da su do sada po navedenoj akciji uhapšene tri osobe koje su osumnjičene da su preko firme ETS Bugojno neovlašteno prometovali 666 kilograma opojne droge Cannabis Sativa iz Bosne i Hercegovine za Njemačku čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga u zemlje EU", navode iz SIPA-e.

Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšena osoba će uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjo-bosanskog kantona.