Aktivisti Fondacije „Iman“ ne miruju: U toku akcija sadnje drveća, oktobar i novembar u znaku dobra

.
Zahvaljujući ostvarenoj suradnji s prijateljima iz Mreže mladih NRW (Mreža mladih Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj – Medžlisa Nordrhein-Westfalen/Sjeverna Rajna-Vestfalija), Fondacija za stipendiranje studenata i učenika „Iman“ iz Velike Kladuše učestvuje u realizaciji projekta sadnje korisnog i ukrasnog drveća na javnim površinama Bosne i Hercegovine u spomen žrtvama genocida u Srebrenici

Prva takva akcija volontera Fondacije je realizirana na području Velike Kladuše i to u dvorištu OŠ „1. mart“ u Vrnograču, gdje je posađeno 25 stabala, dok u pripremi su još dvije lokacije sa 50 stabala. Ističu da projekat planiraju realizirati u nekoliko etapa na raznim lokacijama.

Također, mjeseci oktobar i novembar protekli su u znaku dobra i solidarnosti. Uplaćene su stipendije za 45 stipendista. Uručena donacija za područnu školu u Marjanovcu u vidu košarkaške table i nekoliko sportskih rekvizita. Realizirana je podjela 13 prehrambenih paketa, uručene dvije veš mašine, podjeljeno nekoliko kutija dječije odjeće i obuće, invalidska kolica i još mnogo toga. Sa ovim aktivnostima, Fondacija „Iman“ s prijateljima nastavlja svoju misiju činjenja DOBRA! Pozvali su sve da budu njihovi iskreni prijatelji i pomagači u zajedničkoj misiji, prate rad i postanu dio Fondacije.