(VIDEO+FOTO) Aktivisti Organizacije "Vesela Platnica" pokrenuli akciju uređenja poznatog izletišta na lokalitetu Šturlićke Platnice

Izletište
Svjesni turističkog potencijala svog naselja, grupa mladih okupljenih u Organizaciji „Vesela Platnica“, nedavno su pokrenuli akciju čišćenja i uređenja izletišta u Cazinskom naselju, Šturlićka Platnica.

Prije svega akcija je pokrenuta, kako bi se stari mlinovi, koji su svjedoci historije i težačkog načina života ondašnjih mještana, stavili ponovo u funkciju, a sve s ciljem da ovaj lokalitet postane mjesto rekreacije, turizma i odmora.

Akcija je naišla na pozitivan odaziv mještana i ljudi iz dijaspore koji su je novčano podržali, pa je tako u vrijednost dosadašnjih radova uloženo oko 1.000 maraka.

Posebnu pažnju na ovom izletištu plijene tri mlina, izgrađena prije nekoliko stoljeća, a svjedoci su težačkog načina života kada se živjelo od poljoprivrede.

Članovi organizacije su do sad uradili mnogo posla, uz pomoć novčanih donacija mještana i dijaspore, postavljeni su kameni stolovi, urađen je drveni most, očišćen potok, postavljen kamin za goste i očišćena je pješačka pristupna staza.

Međutim, pred ovim vrijednim, mladim ljudima predstoji još mnogo posla.

Ukoliko želite pomoći našim vrijednim sugrađanima, da ovo izletište postane omiljeno mjesto okupljanja omladine, obratite im se na njihovu Facebook stranicu, na sljedećem LINKU.

Pogledajte video prilog u nastavku članka.