Al-Kaida pozvala simpatizere da počnu napadati Jevreje

.
Teroristička skupina al-Kaida pozvala je simpatizere da počnu napadati Jevreje i njihove saveznike širom svijeta.

 

“Neka se džihad protiv agresivnih Jevreja i njihovih saveznika proširi na svaku zemlju, more i nebo”, stoji u priopćenju objavljenom u petak putem uobičajenih propagandnih kanala terorističke mreže.

“Sinovi islama” trebaju napasti “cioniste” na mjestima kao što su ulice Dubaija, Abu Dabija, Saudijske Arabije i Bahreina, piše al-Kaida.

Al-Kaida je pozvala simpatizere i druge islamiste da im se pridruže u borbi.

Borci Hamasa izveli su masakre prošle subote, ubivši više od 1.300 ljudi u izraelskim pograničnim gradovima i na glazbenom festivalu, a ranivši 3.391.

Izrael je odgovorio teškim zračnim bombardiranjem Gaze. Više od 1.900 Palestinaca ubijeno je, a više od 7.696 ranjeno u izraelskim napadima, prema ministarstvu zdravstva Gaze.

Al-Kaida je pozvala militante da napadaju pristaše Izraela.

“Protresite tlo pod američkim vojnim bazama, njihovim zračnim lukama i veleposlanstvima u našim islamskim regijama. Jer iz njihovih skladišta ta municija odlazi u Izrael i pada na glave i prsa naše palestinske braće”, stoji u priopćenju terorističke mreže.

Ostaje pitanje koliki je utjecaj terorističke skupine.

Preuzela je odgovornost za napade 11. rujna u SAD-u prije više od 20 godina.

Osnivača i bivšeg vođu organizacije Osamu bin Ladena ubili su američki specijalci u Pakistanu 2011. godine.

Bin Ladenov nasljednik, Aiman al-Sawahiri, ubijen je u ciljanom napadu dronom u glavnom gradu Afganistana Kabulu u ljeto 2022. godine.