Albanki srce prestalo kucati od boli za kćerkom

Dijena je u potresu ostala bez kćerke, koja je podlegla povredama nakon što se našla pod ruševinama zgrade u kojoj je živjela sa majkom

Dijena Meca (Diena), tridesetogodišnjakinja koja je četvrta žrtva koja je nastradala u Draču nakon razornog zemljotresa koji je u utorak pogodio Albaniju, izvučena je živa nakon rušenja šestospratnice, ali je nekoliko sati kasnije preminula u bolnici.

No, Dijenina priča mnogo je tragičnija. Ona je u potresu ostala bez kćerke, koja je podlega povredama nakon što se našla pod ruševinama zgrade u kojoj je živjela sa majkom.

Dijena i njena kćerka pronađene su u ruševinama te su potom odvezene u bolnicu da bi dva sata kasnije djevojčica preminula. Saznavši za smrt svoje kćerke, i Dijena je nekoliko sati po dolaska u bolnicu preminula.

- Ubrzo je i ona preminula, jer joj je srce prestalo kucati od boli za kćerkom - pišu albanski mediji.

No, ovdje nije kraj Dijenine tužne priče. Ona je 2015. godine ostala bez supruga Dorisa. Tada se Dijena od supruga oprostila srceparajućom objavom na društvenim mrežama.

- Uvijek sam mislila da mi je Bog dao mnogo sreće, da imam prijatelja i supruga poput mog Dorisa, ali život je bio pravi test. Mnogo mi nedostaje - napisala je nesretna Dijena.