Aleksandar Vučić: Samo mi Hrvatska nije čestitala

.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, 21. decembra, da je primio čestitke za pobjedu na izborima u Srbiji od svih zemalja u regionu koje su članice Evropske unije, osim od Hrvatske.

"Što se tiče čestitki, od svih iz okruženja koji su u Evropskoj uniji, sem iz Hrvatske, dobio sam čestitke. Od svih. Bez izuzetka. A od ovih nisam nikad dobio čestitku.

 

 

Za njih je uvijek tužan dan kad su izbori u Srbiji, zato što znaju da će njihovi da izgube", izjavio je Vučić u Vrbasu, tokom posjete završnim radovima na tamošnjem vijaduktu, dijelu brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Odgovarajući na pitanje medija o komentarima iz Berlina o izborima u Srbiji, Vučić je rekao da državni organi sastavljaju važno pismeno saopštenje o uplivu jedne važne zemlje i miješanju jedne važne zemlje u izborni proces u Srbiji na do sada najbrutalniji način.

"Vjerujem da će za desetak dana do Nove godine negdje biti to završeno i onda ćemo to pred pravoslavni Božić moći da uputimo cijelom svijetu da vidi kako se vrši takva vrsta miješanja u procesu koji bi trebalo da suvereno pripada jednoj nezavisnoj zemlji", istakao je Vučić.