Almedin Handanović, fotograf koji je kroz objektiv prikazivao naše ljepote

.

Almedin Handanović, poznatiji pod pseudonimom Gorštak na salašu, preminuo je u martu 2019. godine. Mnogi su se zahvaljujući njegovim fotografijama zaljubili u glavni grad BiH, a društvene mreže pune su emotivnih poruka njegovih pratilaca koje je ova vijest duboko potresla.

Almedin Handanović rođen je u Sanskom Mostu, a živio je i radio u Sarajevu. Ljubav prema fotografiji pokazivao je od ranog djetinjstva, a posljednjih nekoliko godina fotografijom se bavio profesionalno. U želji da ispriča priču o jedinstvenom duhu Sarajeva koji, kako je govorio, nikoga ne ostavlja ravnodušnim svakodnevno je fotografisao glavni grad BiH i njegovu okolinu.

S obzirom na to da je uglavnom fotografisao kada padne noć prozvali su ga i lovcem na noćnu svjetlost. Iza njega su ostale brojne fotografije kojima je zabilježio ljepotu Sarajeva i koje ostaju da svjedoče o njegovoj ljubavi prema glavnom gradu BiH.

Hvala ovom plemenitom insanu i neka je rahmet njegovoj finoj duši koja je hranila naše oči Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom u predakšamske i akšamske sate svojim lijepim slikama.