Ambasada Turske u BiH o slučaju uhapšenog studenta: Generalni konzul BiH je na putu za Ušak

Povodom hapšenja Selmira Mašetovića, 24-godišnjeg mladića iz Gradačca koji studira u Turskoj, oglasila se Ambasada Republike Turske u BiH. Oni su istakli da je Mašetoviću dozvoljena posjeta i telefonski poziv te da je generalni konzul BiH na putu za Ušak gdje se mladić nalazi

 

Povodom hapšenja Selmira Mašetovića, 24-godišnjeg mladića iz Gradačca koji studira u Turskoj, oglasila se Ambasada Republike Turske u BiH. Oni su istakli da je Mašetoviću dozvoljena posjeta i telefonski poziv te da je generalni konzul BiH na putu za Ušak gdje se mladić nalazi.

"Poznato je da je predmet protiv Selmira Mašetovića, pritvorenog odlukom 2. Krivičnog suda iz Ušaka zbog krivičnog djela pripadnost oružanoj terorističkoj organizaciji (FETO) predat sudu i da Ambasada Bosne i Hercegovine u Ankari izbliza prati sve okolnosti vezane za ovaj predmet. U svjetlu informacija koje smo dobili od naših nadležnih institucija, saznajemo da je Selmiru Mašetoviću dozvoljena posjeta, da mu je dozvoljeno da telefonskim putem stupi u kontakt sa porodicom, da je generalni konzul Bosne i Hercegovine u Istanbulu na putu za Ušak, te da će ga po dolasku posjetiti, ukoliko to Mašetović bude želio", saopćeno je iz Ambasade.

Selmiru je danas omogućeno da telefonski stupi u kontakt sa porodicom, a u razgovoru za Klix.ba njegov otac Husein kazao nam je kako je Selmir dobro i da nema nikakvih problema u pritvoru.

"Selmir je optimističan i pozitivno razmišlja. Nije uznemiren", dodao je Husein.

Husein je dodao da bi sutra ili prekosutra advokat iz Istanbula trebao posjetiti uhapšenog Selmira kako bi se uputio u slučaj.

Podsjetimo, turske vlasti su uhapsile 24-godišnjeg bh. studenta Selmira Mašetovića iz Gradačca u turskom gradu Ušak pod optužbom da je povezan s organizacijom FETO.