Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije posjetio Grad Bihać

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas NJ.E. Hani Abdullah Mominaha, ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH. Zajedno sa ambasadorom Mominahom gradsku upravu Bihaća posjetio je i Sead Jusić, zamjenik ministra odbrane BiH, koji je istakao da svako povezivanje lokalnih zajednica sa predstavnicima brojnih dipomatskih predstavništava može otvoriti nove mogućnosti za promociju Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

„Ovo nije moja prva posjeta Bihaću i susret sa gradonačelnikom Bihaća iskoristio sam da predstavim mogućnosti za saradnju i investiranje u vaš grad od strane moje domovine. Imamo dosta zajedničkih tema i ideja i akcent smo stavili na turizam i dolazak velikog broja turista iz Saudijske Arabije u BiH i naravno u grad Bihać i Nacionalni park Una „- istakao je ambasador Mominah.

Drugu posjetu gradu Bihaća u nepunih godinu dana gradonačelnik Fazlić ocjenio je kao dobrim pokazateljom da Bihać ima šta ponuditi prijateljskim zemljama.

“Danas smo pored turizma govorili o o mogućnostima ulaganja u aerodrom Bihać i njegovom potencijalu za ovaj dio Bosne i Hercegovine i tu smo zainteresirani za razvojne fondove Kraljevine Saudijske Arabije koji su prisutni u našoj zemlji i koji mogu biti od koristi i za naš grad”-istakao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Kabinet gradonačelnika)