Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije posjetio gradsku upravu Bihaća

Home

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije posjetio gradsku upravu Bihaća


U sklopu radne posjete gradu Bihaću  NJ.E. Hani bin Abdulah Momin, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH posjetio je danas gradsku i u razgovoru sa čelnim ljudima grada Bihaća upoznao se sa aktuelnim stanjem u gradu na Uni.

Zahvalivši se ambasadoru Mominu na posjeti gradu Bihaću, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, istakli su dosadašnju dobru saradnju grada Bihaća  i Kraljevine Saudijske Arabije.

“Upoznati smo sa svim aktivnostima i projektima koje je Kraljevina Saudijska Arabija realizirala u našoj zemlji, pomogavši obnovu u ratu porušenih objekata, izgradnju novih i općenito podrške razvoju BiH. S tim u vezi razgovarali smo o promociji naših prirodnih ljepota sa akcentom na NP Una kojeg sve više posjećuju turisti iz Saudijske Arabije “- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Ambasador Momin istakao je da su prioriteti u njegovom radu nastavak saradnje i podrške Bosni i Hercegovini, naglasivši da će Kraljevina Saudijska Arabija  nastaviti sa podrškom stabilnosti i jedinstvu BiH, kao zemlje suživota različitih religija i nacija.

 

(KABINET GRADONAČELNIKA BIHAĆ)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 24/05/2017 - 13:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top