Ambasadorica BiH kod Brnabić: Unaprijediti bilateralne odnose

Aida Smajić, ambasadorica BiH u Srbiji, bila je u nastupnoj posjeti kod Ane Brnabić, predsjednice srbijanske Vlade

Aidu Smajić, ambasadoricu BiH u Srbiji, 29. novembra je u nastupnu posjetu primila Ana Brnabić, predsjednica srbijanske Vlade, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Srbije. Smajić je tom prilikom istakla značaj rješavanja otvorenih pitanja između dvije zemlje, posebno kada je riječ o granici te imovinsko-pravnim odnosima, ali i ubrzanju aktivnosti u vezi sa započetim i planiranim infrastrukturnim projektima.

U nastavku razgovora naglasila je šta su vanjskopolitički prioriteti BiH te akcentirala značaj nedavno usvojenog Programa reformi u Predsjedništvu BiH.

Brnabić je izrazila dobrodošlicu ambasadorici Smajić te izrazila uvjerenje da će nakon formiranja novog Vijeća ministara BiH doći do ubrzanja aktivnosti vezanih za otvorena pitanja dvije zemlje što će doprinijeti unapređenju bilateralnih odnosa. Naglasila je da su bilateralna suradnja, međusobno uvažavanje i ravnopravan odnos veoma značajni za stabilnost i mir u regiji, prenosi Fokus

Na kraju razgovora premijerka Brnabić je poželjela uspješan mandat ambasadorici Smajić, zaključili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.