AmCham BiH pokrenuo program za mlade lidere

,
Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) sa zadovoljstvom najavljuje program prvijenac "Leader Roots" namijenjen mladim liderima koji se ne boje izazova i željni su rada u okruženju sa visokim potencijalom.

Foto: Dragana Maunaga

Program Leader Roots 2022 je zvanično počeo u petak 27. maja 2022. godine, a isti je kreiran da podstakne razvoj poslovnih ideja mladih i izgradi poduzetničku (samo)svijest budućih lidera. Prva masterclass sesija koja je okupila 65 učesnika je održana u hotelu Courtyard by Marriott Sarajevo, a polaznici su bili dio predavanja na temu "Leadership Across Culture" upriličenu od strane Jamesa D. Stewarta, predsjednika Uprave Raiffeisen BANK i čovjeka sa preko 45 godina iskustva u bankarskom sektoru.

Leader Roots program je lansiran uz podršku kompanija članica AmCham BiH: AS Holding d.o.o., Authority Partners d.o.o., Coca Cola HBC B-H Sarajevo d.o.o., Hemofarm d.o.o., Lanaco d.o.o., Nelt d.o.o., Novo Nordisk Pharma d.o.o., Telemach BH d.o.o., Raiffeisen BANK d.d. BiH, Vienna osiguranje d.d. i Zira d.o.o. i uz podršku medijskog partnera Klix.ba. Ovi sponzori će pružiti maksimalnu vrijednost vrijednost i priliku da organizuju vrhunska predavanja učesnicima, ali i da im pruže podršku u poslovnim izazovima i da u tom radu grade timski duh.

 

"AmCham BiH je ponosan što je u godini kada obilježava dvije decenije postojanja uspio dati poklon zajednici, članicama, ali i mladima dostojan onih koji se brinu za svoje okruženje i imaju velikodušan stav plemenitih i moćnih. Zahvaljujući pomoći naših sponzora, uspjeli smo okupiti predavače velike ekspertize, a ovo je prvi u nizu od koraka stvaranja vrhunskih lidera kroz dijeljenje iskustava i kroz konstantno lično usavršavanje. Izuzetno cijenimo priliku što ćemo na jednom mjestu okupiti menadžere naše poslovne zajednice sa dugogodišnjim iskustvom iza sebe i one koje trebaju tek zakoračiti u svijet liderstva. Time dajemo primjer i inspiraciju drugima da ubrzavaju svoj karijerni rast i lični razvoj, ali i priliku da u neformalnom razgovoru i druženju dobiju konstruktivnu procjenu samovolje za uspjehom i kvalitetom u radu", izjavio je Generalni sekretar, Nedim Hamzić.

Leader Roots je namijenjen mladim liderima (mid-level manageri) koji dolaze iz kompanija članica AmCham BiH koji su od strane svojih kompanija prepoznati kao budući lideri. Ovaj program za cilj ima razviti liderske vještine, kreativno razmišljanje, organizacijske vještine i postaviti osnov za budući rast.

Program će trajati jednu godinu i odvijat će se od maja 2022. godine do aprila naredne godine, a sastojaće se od: interaktivnih i praktičnih predavanja poslovnih lidera, direktora i predstavnika kompanija sa ciljem podsticanja samoinicijativnosti učesnika u liderskim aktivnostima, izleta, posjeta raznim kompanijama, interaktivnim radionicama i držanja inspirativnih predavanja sa diskusijama izuzetnih (su)govornika.