Amerika prijeti izmještanjem trupa iz Njemačke

Zapravo je uvredljivo to što američki porezni obveznici moraju i dalje plaćati da bi u Njemačkoj bilo više od 50.000 Amerikanaca, rekao je Grenel.

Ambasador SAD u Njemačkoj Ričard Grenel (Richard Grenell) ponovo je danas ukazao na niska ulaganja Berlina u odbranu, rekao da je to "uvredljivo" i ponovio prijetnju da će američke trupe biti povučene iz te zemlje.

- Zapravo je uvredljivo to što američki porezni obveznici moraju i dalje plaćati da bi u Njemačkoj bilo više od 50.000 Amerikanaca, a Nijemci mogu da potroše višak na domaće programe - rekao je Grenel u intervjuu za agenciju DPA.

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je u junu da je moguće premještanje američkih trupa iz Njemačke u Poljsku.

- Poljska ispunjava svoju obavezu prema NATO-u o ulaganju dva posto domaćeg proizvoda u odbranu. Njemačka to ne radi. Mi bismo pozdravili dolazak američkih snaga iz Njemačke u Poljsku - napisala je jučer na Twitteru ambasadorica SAD u Poljskoj Džordžet Mosbaher (Georgette Mosbacher).

Grenel je uputio nove poruke uoči Trampove planirane posjete Evropi.

- Predsjednik Tramp je u pravu i Džordžet je u pravu. Mnogi predsjednici tražili su da najveća ekonomija u Evropi plati vlastitu odbranu. To je višegodišnji zahtjev više administracija - rekao je američki ambasador, prenosi Srna. Predsjednik Tramp je

Image