Amerikanac prodao kuću da bi obišao Balkan: Džastus Rid pjevajući stigao do Neuma

.
Snimak već ima milion pregleda i mnoštvo komentara

 

Džastus Rid (Justus Reid) je Amerikanac koji je zaljubljenik u balkansku muziku. Iako nema balkanske korijene, vidio je veliki izazov u tome da pjeva na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku, a njegove izvedbe postale su viralne na društvenim mrežama.

Ta njegova radoznalost dovela je do toga da je napustio posao, prodao svoju kuću u SAD i preselio se na Balkan.

- Dao sam otkaz na poslu, prodao sam svoju kuću i selim se na Balkan. U julu krećem sa svojom turnejom. Počet ću od Srbije. Idem autobusom sve do Makedonije, zatim preko Crne Gore do Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije - otkrio je influenser u videu na TikToku.

U tom svom pohodu stigao je i do Bosne, Sarajeva...

Jučer je objavljen video koji prikazuje Džastusov put u Neum. Naime, trojica Bosanaca vode ga na more (ne baš njegovom voljom) u žutom Yugi beogradskih registracija. Tokom puta staju i na janjetinu u „Sedmicu“, pjevaju hit „Kad zamirišu jorgovani“, spavaju, izbjegavaju koze na putu... A sve da bi došli do konačnog cilja - Neuma.

Snimak već ima dva miliona pregleda i mnoštvo komentara.

"Prodajem kuću i selim se na Balkan, bez šale", "Legende, svaka vam čast", "Bosanci su najbolji ljudi koje poznajem, pozdrav iz Kanade", "Baš mi je drago da ti se sviđa u BiH", samo su neki od njih.

- Ovo je najbolji video koji sam dosad snimio - priznao je i sam Džastus.