Amerikanka na Fejsu maltretirala teško bolesnu curicu, uhićena je

AMERIČKA policija uhitila je ženu s Long Islanda zbog uznemiravanja bolesne djevojčice putem društvenih mreža. Kristu Sewell (26) njujorška policija optužila je za uznemiravanje, proganjanje i zločin iz mržnje.

Ona je, prema riječima policije, opetovano prijetila djevojčici Anni koja je rođena 2017. s rijetkim poremećajem latinskog naziva harlequin ichthyosis, zbog kojeg izgleda kao da je pretrpjela teške opekline.

Htjela je informirati ljude o bolesti

Majka djevojčice Jennie Riley objavljivala je informacije o svojoj kćeri na Facebooku i Instagramu kako bi educirala javnost o tom rijetkom sindromu. Između prosinca 2018. i studenog 2019. Sewell je na te profile poslala veći broj prijetećih poruka. Također, slala je i prijeteća pisma na kućnu adresu obitelj u Hudson Valley. 

"Iako sam znala da postoji mogućnost negativnih komentara, nisam očekivala da ću primiti poruke koje sam primila. Proteklih godinu dana vodila sam bitku za koju nikada nisam mislila da ću voditi i nauživala se straha kojeg niti jedna majka ne bi trebala osjetiti", rekla je majka djevojčice.

Motivi Kriste Sewell nisu poznati. Na sudu bi se trebala pojaviti 12. studenog.