Amra Džeko pozvala i Banju Luku na humano djelovanje za djecu oboljelu od raka

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, zajedno s Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Banja Luka, organizira javnu akciju šišanja i doniranja kose 15. septembra 2018. godine u periodu od 11 do 17 sati, na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Banja Luka je grad koji je raširio svoje ruke i otvorio svoje srce sljedećoj akciji šišanja i doniranja kose u okviru projekta „Moja kosa - tvoja kosa“ Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Kako djeca oboljela od raka i njihove porodice trebaju veliku podršku, prepoznali su mnogi dobri ljudi, također, velikog srca. Mnogi gradovi pokazali su solidarnost i želju da budu domaćini ovom projektu, a veliki broj građana odazvao se akciji i donirali su svoju kosu. Više od 1.000 ljudi je pokazalo želju i volju da pomogne djeci oboljeloj od raka i da na neki način daju svoju podršku. Kada su djeca oboljela od raka u pitanju, onda je svaki vid podrške veoma bitan i dobrodošao.

Jedna od onih koji imaju veliko srce je i Amra Džeko, koja je donirala svoju kosu i koja je ujedno postala prvi ambasador Udruženja i na taj način dala dio sebe u službu djece oboljele od raka. Amra vjerno prati napredak djece te ih podržava na sve moguće načine. Vrlo često njene čestitke za njihove rođendane izmame suze radosnice i osmijeh koji zlata vrijedi. Sve su to mali gestovi koji djeci znače sve, a koji njihove roditelje čine sretnima. Ona shvata vrijednost svojih djela pa je podržala i narednu akciju šišanja i doniranja kose u Banjoj Luci te ovaj put, kroz nešto drugačiji video, poslala poruku građanima Banje Luke i okolice.

Udruženje ovim putem ponovo poziva sve građane Banje Luke i okolice da dođu na Trg Krajine 15. septembra od 11 do 17 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada su izrađene i uručene 23 perike, od kojih su dvije perike otišle djevojčicama u Banju Luku. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Prijatelj ove akcije je Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Banja Luka.

Projekt "Moja kosa - tvoja kosa" podržan je od vlade Švicarske.